Editor nascut a Barcelona, Carlos Barral, pare del també famós escriptor Carlos Barral, va arribar a Calafell a principis dels anys 30 de manera gairebé accidental empès per una tempesta de xaloc que el va obligar a desembarcar en aquella petita localitat de pescadors.

Així va néixer una llarga i fecunda relació d’aquell home de ciutat enamorat de la vida del mar que acabaria descobrint entre els pescadors un món meravellós i gairebé mític. Barques, peixos i homes de mar omplirien les seves pel·lícules, que completava amb imatges dels seus dos fills, la Marilí i el petit Carlos, el qual seguint els passos del pare, establiria un nou vincle literari amb aquell tros de Costa Daurada. El pare va morir pocs dies després d’esclatar la Guerra Civil i la càmera va quedar en desús fins que el 1945 la família la va tornar a agafar per filmar unes últimes i curioses imatges del casament del fill, l’escriptor Carlos Barral, amb Yvonne Hortet, acompanyats per tots els pescadors de Calafell.

TV3 va emetre, al seu programa Material Sensible, unes filmacions gravades per la familia Barral, amb imatges molt bones de la vida dels pescadors de Calafell.

Per mirar aquests videos cliqueu aquest enllaç:

http://www.ccma.cat/video/embed/3022550