Emili Armengol es conegut per tots nosaltres com a patró del sardinal “Sa Rata” amb el que ha participat en moltes trobades i navegades amb vela llatina. Encara recordem com a l’any 2010 va participar a Stintino (Veure detalls a la web dels amics de la mar de menorca i a Thalassa).

Si avui parlem d’Emili es per la inauguració de la exposició “On the rocks” al museu municipal de Tossa. Pels que no coneguin la seva obra, una bona descripció es la que fa Maria Lluïsa Borràs, crítica d’Art, doctora en Història de l’Art: Les escultures que presenta ja sigui en forma de peix o de cos de dona, tenen més encant i més alè poètic, crec, que les formes minimalistes d’abans, més espectaculars i potents. Dones i peixos semblen simbolitzar el seu univers actual, més espontani i proper, fet de sensibilitat i d’allò que un pintor genial que s’estimava la vida va nomenar “la joie de vivre”. El fet és que les escultures d’Emili Armengol, a més de deixar testimoni del seu talent d’escultor i del seu domini de l’ofici, respiren per tots costats, plenament, aquella mateixa alegria de viure.

Sargo

L’entorn meravellós on es troba aquesta exposició es un altre motiu per apropar-nos fins a Tossa i adreçar el nostre passeig pel casc antic fins a la plaça del museu i gaudir dels peixos de totes menes amb el color de bronze i mar.