Ahir, 19 de maig, va tenir lloc la XI Fira de la Mar de Calafell on Sant Pol i la nostra associació han tingut un paper rellevant. Es va participar, al matí, a la trobada de vela llatina organitzada per l’associació del “Patí Català de Calafell” i a la tarda als actes d’agermanament del bot salvavides de Calafell i el Sant Pau.

La Fira de la Mar va ser inaugurada pel subdelegat del govern de l’Estat a la província de Tarragona, Jordi Sierra. Va estar acompanyat de l’alcalde de Calafell, Joan Olivella i regidors del consistori; a l’acte també va participar l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montse Garrido, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Calafell, Joan Solé.

Durant el matí el desenvolupament de la trobada de vela llatina es va veure afectat per les condicions climàtiques. Es van batejar tres embarcacions de l’associació Patí Català (Lola, Montserrat i Mar Mític), i posteriorment embarcacions tradicional vingudes d’una gran part del litoral català, entre les que es trobava el Sant Pau, van navegar fins les tres del migdia.

El Sant Pau des de la Farigola. Foto Toni Clapés

Foto del Cesc Jordàn Vallés

Visita al Sant Pau de Montserrat Garrido, alcaldessa de Sant Pol

Desprès del dinar, en un acte presidit per l’alcalde de Calafell i l’alcaldessa de Sant Pol, es va fer l’agermanament del bot salvavides de Calafell i el Sant Pau. De manera simbòlica es barrejaren les sorres de la platja i les aigües del mar de totes dues poblacions.

Des d’aquí volem agrair la bona acollida de les gents de Calafell i volem desitjar que les relacions d’amistat es mantinguin en el temps.

Imatge de la web municipal de Calafell

AGERMANAMENT DEL “SANT PAU” DE SANT POL DE MAR I DEL “BOT SALVAVIDES” DE CALAFELL

EL 22 D’AGOST DE L’ANY PASSAT VA SER UN DIA MOLT IMPORTANT PER TOTS ELS MEMBRES DEL NOSTRE BOT SALVAVIDES.

VÀREM ANAR CONVIDATS PELS AMICS DE “A TOT DRAP” A LA PLATJA DE SANT POL A FER LA NOSTRA TRADICIONAL EXHIBICIÓ.

FINS AQUÍ TOT NORMAL. VA SER UN DELS DIES MILLORS FORA DE CALAFELL I QUE RECORDAREM SEMPRE. ENS VAREM SENTIR COM A CASA.

PERÒ DINTRE DE LA NORMALITAT VA PASSAR UN FET QUE’ AVUI VOLEM FER OFICIAL.

EL BOT VA ARRIBAR A SANT POL I A LA COBERTA I PORTAVA LA SORRA QUE VA SALTAR DELS PEUS DELS TRIPULANTS L’ ÚLTIM DIA QUE VA SORTIR DE CALAFELL I COM ES NORMAL AMB AIGUA DINTRE.

AL MOMENT DE FER LES VOLTES DAVANT MATEIX DEL SANT PAU , LA SORRA, LA NOSTRA SORRA I L’AIGUA, LA NOSTRA AIGUA VAN CAURE AL FONS PER TROBAR-SE AMB LA SEVES NOVES GERMANES, LA SORRA I L’AIGUA DE SANT POL.

EL MATEIX VA PASSAR QUAN VA ARRIBAR DE NOU A CASA EL BOT EL PROPER DIUMENGE QUE VAREM SORTIR A CASA, PERÒ A L’INVERSA.

JA VEIEU, MOLTES VEGADES SENSE PREPARAR LES COSES PASSEN FETS TANT IMPORTANTS COM EL QUE OS ESTIC EXPLICANT:

NOMÉS AMB EL SOROLL DE L’AIGUA I A CADA VOLTA QUE FEIA EL BOT, LES DUES PLATGES S’AGERMANAVEN DAVANT NOSTRE SENSE ADONAR-NOS.

PERÒ COM TOT SEMPRE AL MÓN, ¡BUSQUEM CULPABLES! ¡AMB AQUEST CAS DOS!:

EL SANT PAU DE SANT POL DE MAR I EL BOT SALVAVIDES DE CALAFELL

ANEM DONS ARA A FER OFICIAL AQUEST FET QUE TANT I TANT ENS OMPLE D’ORGULL A LA GENT QUE ESTIMA PER DAMUNT DE TOT LA NOSTRA MAR I AVUI EN ESPECIAL LES NOSTRES EMBARCACIONS.

¡ANEM A LA MAR GERMÀ SANT PAU!

¡VISCA!

EL SANT PAU I EL BOT SALVAVIDES

La Platja de Calafell 19 de Maig de 2012

 

Escrit de Vicenç Soler – Tripulant del Bot Salvavides