Previsió d’activitats de l’estiu 2012:

  • Recuperació de l’arribada per mar de Sant Pere: el dia 29 de juny per la tarda. Es portarà la imatge des del port d’Arenys. Participaran el Sant Pau i totes les barques que vulguin. Es necessari que els interessats el comuniquin el més aviat possible responen a aquest correu.
  • Activitat festiva amb els trabucaires de Calella el dia 30 de juny: es simularà un desembarc de pirates a la platja de Calella (es tracta d’una activitat organitzada per l’Ajuntament de Calella que ha demanant la nostra participació a través de l’Ajuntament de Sant Pol). De la mateixa manera que a la processó de Sant Pere, participarà el Sant Pau i es poden afegir altres barques de la platja. També s’espera alguna barca del Mamelló de Pineda.
  • Firamar. Cap de setmana del 18 i 19 d’agost. S’ha de pensar en una activitat per realitzar per A Tot Drap. El dissabte a la tarda el Sant Pau hauria de varar-se per deixar-lo tota la setmana per tal d’enllaçar amb el cap de Sant Pere del cap de setmana següent. Activitats proposades: tirada de l’art a la platja, concurs de dibuix del Sant Pau, jornada de portes obertes de navegació en el Sant Pau i altres barques de vela llatina. Taller de nanses.
  • Cap de Sant Pere: Cap de setmana del 25 i 26 d’agost. Activitat planificada per les nits de divendres, dissabte i diumenge. El Sant Pau restarà a la platja des del cap de setmana anterior i farà d’escenari.
  • Trobades: s’ha de tornar a programar la navegada del Maresme (esperarem a que el San Ramon sigui operatiu). Es prioritza la participació del Sant Pau en la de Cadaqués l’1 de setembre i l’Escala el 8 de setembre (enllaçar-les amb una sola sortida). S’anima a les barques de la platja a participar-hi.
  • Tirada de l’art a Badalona, inicialment prevista l’1 de juliol però que s’ha ajornat i encara no tenim data.

Llista de navegació del Sant Pau: a partir de la tercera setmana de juny començaran les sortides del Sant Pau perquè tots els socis, amics i simpatitzants de A Tot Drap puguin navegar en ell. S’elaborarà un calendari que es mantindrà independentment de les condicions atmosfèriques. L’operativitat de les llistes es centrarà en la via e-mail. Inicialment s’han pensat sortides de matí o tarda en cap de setmana de 3-4 hores de durada. Els interessats ja poden apuntar-se per e-mail per tal de poder elaborar les llistes del primers mesos. Primeres dates proposades: 16(tarda)/17(matí), 23(tarda)/24(matí) i 30 juny(tarda) i 1 de juliol(matí). Nota: es duran a terme si hi ha prou nombre de persones interessades.

Flota de patins: es proposa que, a més de les navegades individuals, s’organitzi alguna activitat de tota l’associació en la que socis, amics i simpatitzants, puguin participar. Es podria parlar i planificar abans de finals de juny. Alguna persona de la flota de patins ha de ser la responsable d’aquesta àrea i haurà de participar a la junta de l’associació.

Flota de les barques: es proposa que participin a la processó de Sant Pere, al desembarc de Calella, al Firamar i al Cap de Sant Pere. Es podria pensar, de la mateixa manera que els patins d’organitzar alguna navegada específica. S’hauria de parlar i planificar-la. També s’ha de trobar el responsable d’aquesta flota per coordinar les activitats i participar a la junta de A Tot Drap.

Caseta del motor: durant els mesos d’estiu es prioritza el manteniment bàsic (s’ha de trobar responsable). A la tardor s’ha de començar a treballar en el desenvolupament del projecte d’interpretació d’avarada de barques, tal com queda definit en la declaració per part de l’Ajuntament de Bé Cultural d’Interès Local.

Cursos de vela llatina: es posa com objectiu fer-los a partir de setembre. Fent servir la metodologia de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMiF) en la que l’objectiu es formar monitors que posteriorment puguin continuar la tasca educativa a les associacions. Al nostre nivell es podrien plantejar aquests dos nivells:

  • Barques de la platja (fins a 7 metres d’eslora)
  • Sant Pau, amb persones interessades que surtin de les llistes de navegació de l’estiu.