La primera trobada de vela llatina a Catalunya va tenir lloc, ara fa 25 anys, a Cadaqués. L’associació de vela llatina de Cadaqués ha mantingut la flama encesa durant aquest llarg període i una majoria d’associacions catalanes de la vela tradicional han volgut ser-hi per agrair aquest esforç i feina ben feta. El 1987, per commemorar el mil·lenari de la fundació de Catalunya, a Cadaqués alguns van pensar en la vela llatina, activitat aleshores pràcticament desconeguda al nostre país. Va ser la llavor de les actuals associacions i pràctica de la vela tradicional actuals.

El dissabte 1 de setembre una forta tramuntanada va impedir la navegació en aquest vint-i-cinquè aniversari, però l’esperit dels participants va ser animat i la jornada va complir els seus objectius (a excepció de la navegació).

El Sant Pau va participar en la trobada ja que havia fet el viatge a principis de la setmana amb bona mar. El dimarts a primera hora es va avarar des de la platja de Sant Pol i va arribar a la tarda a Cadaqués.

També va participar una representació de l’ajuntament de Sant Pol presidida per l’alcaldesa Montesrrat Garrido i el tinent d’alcalde Xavier Catarineu

Desitgem, d’aquí en altres vint-i-cinc poder compartir amb els amics de Cadaqués la cinquantena trobada…

El Sant Pau a la platja de Cadaqués

Representació de l’ajuntament i A Tot Drap