Després d’haver hagut d’anular la sortida en dues ocasions, pel mal estat de la mar, finalment el dissabte 28 de desembre hem pogut realitzar la primera sortida ornitològica a bord del Sant Pau. Amb bones condicions climatològiques, i amb la companyia dels ornitòlegs Carles Tobella i Pep Arcos.

El mètode per aconseguir atreure els ocells és anar llençant peix per la borda, tal com fan les barques de pesca en les seves feines diàries per destriar les captures. La singladura ens ha portat fins a unes 5,2 milles de la costa, que són uns 9,6 quilòmetres aproximadament.

La presència d’ocells ha sigut força escassa. Hem vist les espècies més comuns per l’època: mascarells, corb marí gros, varies espècies de gavines, capnegre, vulgar i argentada, baldriga mediterrània i balear, bernat pescaire, blauet, al mateix port, paràsit gros. I també un fraret i una parella de gavots, com a espècies bastant menys habituals i escasses en aquesta zona.

El moment més sorprenent però, ha sigut quan ens ha vingut a visitar una mola d’uns cinc o sis dofins mulars, ben a prop de la barca. Una experiència única, que ningú oblidarà, d’aquesta primera sortida ornitològica a bord del Sant Pau.

Fotos: Carles Tobella, Pep Arcos i Joan Tallada. Text: Joan Tallada.