La diada de Sant Jaume d’aquest any ha comptat amb la presència del pailebot Santa Eulàlia. L’embarcació, pertanyent al Museu Marítim de Barcelona, és originària del 1919. Després de passar per diferents armadors, i de ser transformada interior i exteriorment, el MMB la va adquirir el 1997, per a retornar-li el seu aspecte original.

El dissabte doncs, cap a les deu del matí, acompanyat pel sardinal Sant Pau des d’Arenys, arribà i fondejà davant de Sant Pol. Seguidament, hi pujaren a bord, Josep Montmany com a president de l’associació A Tot Drap i de la Confraria de Pescadors, i Ramon Llastarry, en representació de l’Ajuntament de Sant Pol com a regidor, per a donar-li la benvinguda.

Durant tot el matí A Tot Drap disposà  de dues embarcacions pneumàtiques, per a visitar el pailebot tothom qui ho desitgés -i mentre l’estat del mar ho permetés.

Paral·lelament, a la terrassa del Voramar, l’Enric Garcia, tècnic del mateix museu marítim, que va col·laborar en tot aquest procés de recuperació, va fer una xerrada, explicant-ne tota la història d’aquest projecte, que va durar quatre anys.A la xerrada hi assistiren una trentena de persones, mentre que el vaixell el van visitar més de 200!