La Barcelona World Race és la primera i única regata a vela al voltant del món a dos (dos tripulants per vaixell). És una regata sense escales en què l’ajuda externa es permet encara que sotmesa a unes normes (penalitzacions).

La Barcelona World Race 2010/11 és la segona edició de la regata. La primera es va celebrar l’any 2007/08. La tercera edició se celebrarà l’any 2014. La regata està inscrita en el calendari de la IMOCA amb coeficient 8 i està organitzada per la Fundació Navegació Oceànica Barcelona.

El recorregut és de Barcelona a Barcelona pels tres caps – Bona Esperança, Leeuwin, Forns – i l’estret de Cook, deixant l’Antàrtida per estribord.

La longitud aproximada del recorregut és de 25.000 milles nàutiques (46.300 km) sobre la ortodròmica, la ruta més curta sobre la superfície de la Terra.

El Sant Pau i el San Ramón varen acudir a la sortida el passat dia 31 de desembre