Continuant amb les dues experiències pilots anteriors fetes amb alumnes de l’escola de Sant Pau de Sant Pol, el passat divendres divuit de març, varem fer una jornada per a mostrar la caseta del motor a un grup de 80 nois i noies de 1r i 2n de primària de l’escola pública Minerva de Calella.

Malgrat ser petits, d’edats compreses entre els 6 i 8 anys, se’ls hi ha ensenyat una mica d’història sobre la vida dels pescadors de platja i de les seves arts de pesca, que molt probablement podria ser com la dels seus progenitors, avis i besavis a Calella. Aprofitant el material gràfic que tenim exposat a la caseta, la pròpia maquina, i també amb els llaguts varats a la platja que encara es treuen i varen com es feia antigament.

Esperem que després d’aquesta bona experiència, altres escoles de la comarca s’animin a gaudir d’aquest equipament singular de la platja de Sant Pol, i contribuir així una mica a l’ensenyament i divulgació de la nostra història tradicional marinera.