El passat 23 de febrer, A Tot Drap va col·laborar en els actes del Tricentenari d’Arenys, amb la participació del Sant Pau amb el desembarcament dels miquelets de l’Ermengol Amill.

Els fets que vàrem commemorar a Arenys es remonten a la tarda del 30 de gener de 1714 quan 400 fusellers van arribar a Arenys per mar forçant el setge de Barcelona. En concret es tracta d’una acció militar que s’havia planificat per atacar per sorpresa Mataró però arran de diverses informacions dels serveis d’espionatge es va abortar l’acció i les tropes van desembarcar entre Arenys i Canet per atacar Sant Pol de Mar. El regiment de fusellers de muntanya era comandat pel coronel Ermengol Amill que el 31 de gener de 1714 informava des de Sant Pol que havia rendit la guarnició borbònica. A partir d’aquest fet van començar quinze dies d’enfrontaments intesos entre les tropes d’ambdos bàndols que tindrien un punt àlgid amb l’atac i la destrucció de Sant Pol per part de les forces borbòniques.

A més del Sant Pau, hi varen participar altres embarcacions de vela llatina com el Sant Ramon i la Massagran, entre d’altres.