El Museu de Pintura de Sant Pol de Mar ens ha fet arribat amablement la imatge d’aquest quadre que forma part del fons propi. L’aquarel·la està datada el 1958, ara fa seixanta anys. És una donació de l’autor al mateix museu.

L’any 1968 es va dedicar una exposició a Juli Viñolas, que l’any anterior havia guanyat el concurs de pintura que organitzaven els Amics de les Arts, amb una obra més convencional però, de la platja de Sant Pol vista des de St. Pau.

Núria Viñolas, filla de l’autor, ha publicat recentment dos llibres de records dels seus estiuejos a St. Pol, amb nombroses reproduccions de les obres del seu pare, que va començar a pintar la població cap a l’any 1941.

La majoria d’obres reflecteixen els indrets més abastament reproduïts per la majoria de pintors de l’època: la sorra, les barques, l’ermita, el poble i els seus carrers…però aquesta obra ens sorprèn amb una temàtica molt original i particular com és l’interior de la caseta amb La Màquina.

Joan Tallada