Me la va ensenyar el meu nebot Josep.

Ingredients

  • Rap (clar) sense pell ni l’òs, tallat a lloms
  • Dos alls
  • Llorer
  • Dues nyores
  • Tomàquet natural triturat
  • Vi blanc entre ½ i ¾ de litre
  • Ametlles ,avellanes , pinyonets i bastonets o pa torrat

Com ho fem

  • Posem les nyores obertes amb una mica d’aigua al microones un parell de minuts i es deixen reposar
  • En una cassola de fang es posa una mica d’oli, dos grans d’all esparracats amb pell i tot i una fulla de llorer a escalfar
  • Quan els alls són una mica rossos (ja sé que diuen que s’han de treure però a mi m’agrada deixar-los), mirant de no esquitxar-nos, hi tirem el tomàquet
  • Quan el tomàquet ha fet una mica xup-xup hi tirem el vi blanc -generosament
  • Posem el rap quan el vi també fa xup-xup
  • I mentrestant fem la picada amb la carn de nyora, les ametlles, avellanes, pinyonets i el pa torrat i l’afegim a la cassola deixant-ho coure uns minuts més

I ja ho tenim!!!!

Si volem hi podem afegir a última hora musclos, petxines o el que ens vingui de gust.

Ah! És un plat que es pot fer el dia abans, l’endemà és més gustós.

 

Per: Margarita Alsina. Dibuix del rap: www.sospeix.org