Fitxa tècnica

NomMONTSERRAT
TipologiaBussi
MaterialFusta
AparellLlatina
Major
Any de construcció1934
Lloc de construccióBlanes
Mestre d’aixa
Eslora3’5 m
Mànega1’5
Puntal

Una mica d’història…

En paraules d’en Joan Puigdefàbregas:

“Segons que m’explica en Jacob Buurman, l’anterior propietari, va ser feta dos anys abans de la guerra en algun taller de Blanes que no era el de l’Esteveta. El primer nom de la barca era ‘Xavier‘, però en acabada la guerra van castellanitzar-lo a ‘Chaviere‘ i encara més endavant a ‘Javier‘. La història es perd una mica fins que en Jacob la va trobar al ‘Condado Jaruco’, una urbanització de Lloret. La va comprar l’any 2000, i va fer que un mestre d’aixa de l’Escala de nom Sala li arreglés unes taules podrides i li posés una vela. Va navegar durant un temps a Pineda. Aviat se li van tornar a podrir les taules i ens la va donar cap al 2005. La vam arreglar de nou amb l’Alfredo, de Caldetes, i l’Òrrit li va fer el pal i l’antena nous. En Ferran i en Jordi Armengol ens van donar una vela de patí vella que la Montserrat Mussa va cosir i va convertir en vela llatina. La vam portar a Sant Pol el 2007.”