Llast, m. : Contrapès de què s’ha de proveir una embarcació, quan no va prou carregada, per establir un equilibri entre la part submergida i la part que va fora l’aigua, a l’objecte de fer més fàcil i segura la navegació.

Doncs sí, això és el estem preparant a can Rovira, fonent plom amb la fornal que tenen d’abans de la guerra (que també va amb carbó de kock, com la de l’Escala), i donant-li forma amb uns motllos de ferro fets als Frenos Sauleda.

SI ALGÚ POT DONAR PLOM SERÂ MOLT BENVINGUT!

També s’ha ferrat la barca -com si fos un cavall- amb soles d’acer a les escues i a la quilla per a poder treure a la platja de Sant Pol. Aquestes peces han estat preparades pels germans Armengol i el Frenos Sauleda, i transportades a l’Escala d’una manera gens fàcil per la seva llargada (més de 10 metres).

També s’han fet els patrons per a tallar els coixins que aniran dins el Sant Pau i faran de matalàs per fer nit quan calgui.

I també s’ha pintat el buc i l’orla (la coberta anirà envarnissada). Els color triats no us fan pensar en la barca d’en Llorenç?

Això va molt ràpid i està previst que aquest mateix mes (abril) es facin les proves d’estanqueitat i flotabilitat!