Botaló, m.: Verga que es posa a proa, en les embarcacions de pesca, quan es vol anar més valent, per hissar-hi una vela petita anomenada pollacra. El botaló es ferma a l’orla per un cap anomenat verdago i a l’arbre per un altre cap que rep el nom de osta. (Costes de Llevant i Ponent)

Pollacra, f.: I. Vela triangular que usen les barques de palangre per fer més camí en dies de vent favorable. Es lliga, inferiorment, a un botaló que es posa a proa, i, superiorment, a lapart de dalt de l’arbre mitjançant l’amantillo.

Doncs com podeu veure a les fotos, el Sant Pau ja té botaló, la coberta ja té el seu acabat definitiu i la patent ja està donada. Aquesta setmana que ve està previst que es faci la botadura i les proves de flotabilitat.

Per altra banda en Pere Sauleda ha donat 150 kg de plom que van de primera per a fer de llast, i l’Enric Bagués ja ha pintat el nom del Sant Pau a proa (que bé que ha quedat!).

Gràcies a tots dos!