Amics, després de bastants dies sense publicar res, ja hem tornat de “vacances”.

I la veritat és que el bateig va anar molt bé, no podia haver anat millor…

Molta gent a la platja, amics del món de la vela llatina, en Salvador, en Pau, en Josep Maria, la colla del Mamelló de Pineda que van venir per mar amb la Madrona, la gent del Firamar, representants de l’Ajuntament i del Museu Marítim, totes les persones i entitats que han fet possible aquest sardinal, i els Gegants de Sant Pol com fantàstics padrins.

Doncs la ceremònia va començar al cap de poc d’haver tirat l’artó, amb l’arribada dels Gegants al sò dels grallers de Sant Pol.

Després de plantar en Ben Hassad i la Mercè de la Murtra al costat del Sant Pau van venir els parlaments: representants del Firamar, Ajuntament de Sant Pol, A Tot Drap i Museu Marítim (si no recordo malament).

A continuació el moment principal: el bateig. A càrrec del pare Marc de Montserrat, que ja fa temps que coneix el poble gràcies a uns amics de Sant Pol. Moltes gràcies per venir!

I per arrodonir la festa, l’acte que ens tenien preparat els Geganters: amb la lectura d’un text maravellós, i -al sò de la música d’en Marc i de l’Anna- en Ben Hassad i la Mercé van ballar a la platja de les Barques i van oferir l’almorratxa… al Sant Pau! Sí amics, aquesta no solament no es va trencar sinó que de dalt del Sant Pau la va recollir la pubilla de Sant Pol!

I després, els padrins van repartir confits, la Big Band Valona va tocar, i la gent de A Tot Drap va disposar talls de coca a les taules i porrons amb vi dolç per qui ho volgés remullar.

* Ei! Si ens hem deixat alguna cosa per ressenyar feu-nos-ho arribar!