Amics, pengem aquí el text íntegre dels Geganters el dia del bateig, perquè ens consta que va emocionar a més d’un santpolenc/a.

Per qui el volgui llegir i perquè val la pena:

 

Bona diada!!!

En nom d’en Ben Hassat i la Mercè permet-te’m que t’adreci unes paraules de benvinguda a tu Sant Pau, el seu fillol.

En nom dels teus padrins et donem la benvinguda a la nostra platja de les barques.

Deixa’m que t’expliquem… Fixa’t bé en el que ens envolta…

Damunt el turó veuràs l’ermita que t’ha donat el nom, ermita que moltes vegades ha servit de senya de pescadors i vaixells perduts.

A l’altra banda veuràs l’església de Sant Jaume, el nostre patró, que amb joia i alegria podràs compartir la gresca de l’envelat per la festa major.

Si mires al davant , encara podràs contemplar, el que ara son jardins o terrasses que abans eren refugis per a llaguts que amenaçats pel temporal trobaven el seu redors.

Deixa que recordem que damunt aquesta sorra on t’han tret s’han viscut moltes històries: de pescadors, de remitgers, de palers, de mestres d’aixa, de remendadores esperant l’arribada de les barques en una època que com tu n’hi havia un munt.

Deixa que t’expliquem que quan arribi el bon temps sentiràs el xivarri dels infants jugant, la gent que ve i va de molts indrets buscant un lloc on passar una estona gaudint del sol i la platja…

Veus les persones que ens acompanyen i ens fan ballar? Fixa’t bé perquè et faran recordar la vestimenta que portaven els antics pescadors que menaven les barques d’aquesta la nostra estimada platja, la platja de Sant Pol.

I quan et tornin a varar i siguis un xic enllà, gira els ulls cap en terra i veuràs el turó de Montalt, el de Grimola, el Camposanto, les torretes de Calella, la casa de les nines, totes aquestes han estat senyes per aquells pescadors que amb el seu art ens recorden la història en que Sant Pol era un poble de pescadors.

I a la nit, en la tranquil·litat de les aigües, tanca els ulls i somia en l’època en que la platja era per a la gent de Sant Pol el centre del món.

Benvingut sigues Sant Pau, els teus padrins et volen oferir allò que més apreciem, aquesta almorratxa, que simbolitza l’estimació d’un home enamorat a una dolça donzella. Nosaltres que abans que arribessis ja t’estimàvem, te l’oferim amb tot el nostre amor. 

Els teus padrins; Ben Hassat i Mercè de la Murtra

Colla de geganters de Sant Pol de Mar