El passat dissabte 16 de maig, el Sant Pau va assistir a la Gran Festa de la Pesca Catalana, a la dàrsena pesquera del port de Mataró. Aquesta trobada, que venia a substituir la Nit de la Pesca Catalana, celebrada anys anteriors, ha adoptat un nou format de caire més popular i divulgatiu.

Organitzada pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, reuneix representants de totes les Confraries de pesca de tot Catalunya. Aquest any, va tocar el torn a la Confraria de Mataró a coorganitzar-la. L’acte va ser presidit pel conseller Joaquim Llena, l’alcalde de Mataró Joan Antoni Barón i Pau Gonzàlez per part de la Confraria de Mataró, entre d’altres.

Durant la jornada es varen entregar diversos guardons: Tres medalles a diversos pescadors per la seva trajectòria professional, i una Placa de la Pesca Catalana al Projecte Alguer de Mataró, per la seva tasca de seguiment de l’estat de la comunitat d’alguers situats a Mataró.

També es va poder veure i visitar al port el Sant Ramon, la barca de mitjana de la associació Bricbarca de Vilassar de Mar, situada al costat del Sant Pau, que va col·laborar a la diada donant suport a la pesca sostenible i responsable.

L’associació A Tot Drap, conjuntament amb El Mamelló de Pineda, va oferir una demostració de pesca artesanal -una tirada d’artó– des de la platja de garbí del port.