Els dies 20 i 22 d’agost i el 10 i 12 de setembre al Centre Cultural i d’Esbarjo es representa l’obra: La Barca Nova, d’Ignasi Iglésias, a càrrec del Grup de Teatre del Centre Cultural i d’Esbarjo de Sant Pol.

Aquesta representació s’engloba dins les activitats del Cap de Sant Pere i A tot Drap col·labora al tercer acte que es representa a la platja i on es vara el Sant Pau.

En Josep Mestres, director de l’obra, ens diu el següent: La barca nova és una obra que a tots els santpolencs ens toca de ben a prop, ja que Ignasi Iglésias, durant les seves estades al nostre poble a principis del segle XX, es va inspirar en tota aquella gent del mar que feien vida a la platja: els nostres pescadors.Ignasi Iglésias ens proposa una transformació, un trencament amb tot allò que és tradicional, una lluita per canviar l’ordre de les coses.Tots els personatges estan inspirats en els nostres pescadors i, fins i tot, hi podem trobar noms ben coneguts encara a la nostra població.La seva manera de parlar, d’explicar-se, el llenguatge propi dels santpolencs, l’autor ho té present en tot moment.L’obra es presenta en tres actes, dos a l’interior d’una casa i el darrer a la platja.És un xic atrevit potser i hem d’esperar que el temps ens acompanyi, però si res no ho impedeix penso que podrem veure un espectacle únic.I res més, moltes gràcies a tots per ser avui aquí i per ajudar-nos a varar aquesta barca nova.

I tant que es tracta d’un espectacle únic!, la platja a la nit amb les barques il·luminades i la mar i la lluna plena de fons. Quan finalment la tensió de la història culmina amb la varada de la barca els espectadors no poden reprimir un oooohhh! que surt del fons dels cors juntament amb alguna llàgrima amagada pel clamor dels aplaudiments finals que duren fins que la Sant Pau torna a terra i deixa a la sorra als actors que havien marxat a la mar.

Fotos de la varada de la tarde del primer dia per tal de preparar el Sant Pau per l’estreno de la nit. (VEURE MÉS A PICASA)