Fitxa tècnica

NomDOLORS
TipologiaLlagut
MaterialFusta
AparellLlatina
Major i floc
Any de construcció1971
Lloc de construccióSant Pere Pescador
Mestre d’aixaJoan Sesseres Serra
Eslora4’52 m
Mànega1’78 m
Puntal0’61 m

Una mica d’història…

La primera propietària va ser Dolors Carreras Roca, esposa de Josep Joan Vives Ayet de cal Músic, pescador i molt apreciat per les seves habilitats musicals amb el fiscorn.

El constructor de la barca va ser el mestre d’aixa Joan Sesseres Serra de Roses, malgrat tenia el taller a Sant Pere Pescador. La van portar a Sant Pol per carretera amb Transports Roura de Sant Pol.

L’any de construcció va ser el 1971 i inscrita a la Comandància Militar de Marina de Barcelona el 4 de juny de 1971.

La barca es va construir per anar a pescar i aquest va ser inicialment el seu ús exclusiu, per anar en marc, com diem a Sant Pol.

La Carme Serra Cantal i la Conxita Vives Serra de cal Músic, ens expliquen una anècdota: un diumenge varen embarcar unes monges del convent de les dominiques, que hi havia a Sant Pol, i varen tornar amb una llevada (molt de peix) de rogers, mai vista. Encara ara no sabem si és que varen resar molt o simplement varen tenir molta sort.

Posteriorment, el 27 de juliol de 1990, la barca es va traspassar a José Feliu Casassola, pescador i finalment al 2004 per un acord amb la seva vídua, Maria Cristina Puig Vila i les seves filles, Maria del Mar i Cristina, la barca es cedeix a una colla d’A Tot Drap per la seva recuperació. La rehabilitació de la barca i el seu aparellament a vela llatina, va ser obra del mestre d’aixa Salvador Feliu de les Drassanes Sala de l’Escala. La barca va quedar registrada per els nous propietaris al juliol de 2005.

Hem de dir que el nom de la barca ha tingut certa confusió. En el papers originals consta com a “Dulors” amb u, i amb la voluntat de respectar els seus “orígens”, així la vam mantenir. Anys més tard, 2016-2017, vam tractar el tema amb els seus primers propietaris i ens van confirmar de forma documentada que la barca sempre s’havia dit “Dolors” amb o tal com es deia la primera propietària, Dolors Carreras i Roca. Per aquest motiu la barca, torna a dur el seu nom original i que mai hauria d’haver perdut.