Aquest dissabte, 10 de març, ha tingut lloc la primera jornada per a associacions i particulars vinculats al patrimoni marítim i a la navegació tradicional amb el títol “Un mar d’experiència”.

Els amfitrions, l’associació el patí català de Calafell, ens han acollit a la seva espectacular seu: la destil·leria. En primer lloc hem de felicitar-los i agrair-les l’esforç organitzatiu i la cura en tots els aspectes.

La jornada s’ha organitzat en dues taules rodones, a la primera s’han exposat i debatut el desenvolupament de projectes que ja son una realitat, descrivint cadascú d’ells i les seves estratègies (organització associativa, relacions amb l’administració, finançament i dades tècniques). S’han comentat els punts forts i febles de diverses alternatives. Agustí Martín Mallofré de Bricbarca ha descrit la seva aventura amb el San Ramón i el conjunt de l’activitat de l’associació. Després en Ferran i en Quim de A Tot Drap han resumit el projecte de crear a la platja de Sant Pol un espai d’avarar i treure barques de la manera tradicional amb la recuperació de barques, restauració de la màquina d’avarar i per fi la construcció del Sant Pau. La taula ha estat tancada per Gerard Martí, del Museu d’Història de Cambrils, i Jordi Piqué de l’associació l’Arjau que han explicat el camí recorregut i la situació actual de la “Teresa”.

Després d’un esmorzar i cafè la segona taula ha tractat de comunicació, Joan Anton Trepat ha informat de la difícil situació de la revista Argo i del programa Thalassa. A continuació Rosa Ramos, de 360 radio, ha donant els trets general de les necessitats de comunicació d’una entitat. Ha seguit en Jordi Salvador que ha explicat com es el seu programa de radio “Terra de Mar” i, per últim, Joan Sol ha donat una visió general de les possibilitats comunicatives de Internet.

Ha clausurat la jornada Sandra Suárez, regidora de l’Ajuntament de Calafell.

Posteriorment s’ha fet el dinar. Aspectes gastronòmics a destacar: mongetes amb barat, torrades amb llimona, sucre i oli i el deliciós té marroquí (s’admeten més opinions).

A la sobre taula presentació de la trobada de Calella de Palafrugell que tindrà lloc els dies 29 i 30 de juny i l’1 de juliol. També recordatori de la navegada del Maresme a finals d’abril.

Escoltar a 360radio

Més fotos al flikr de Jordi Targa