Una altra recepta per llepar-se els dits al Racó del Calamà!

Extreta de “La cuina dels Pescadors de Sant Pol. De la barca i de casa”, recopilació d’Ester Roig i Mariona Vila, Ed. La Mansarda, amb permís de les autores i de l’editor.

Moltes gràcies Ester, Mariona i La Mansarda per la vostra contribució a la preservació del patrimoni culinari de Sant Pol i per permetre’ns difondre aquesta feina!

Ingredients

  • Gamba fresca grossa d’Arenys (12 per persona)
  • 4 o 5 grans d’all
  • Llard de porc
  • Oli
  • Sal Pebre
  • Llimona
  • 1 fulla de llorer
  • Cava semi sec

Com ho fem

  • Es passen les gambes per la paella amb una mica d’oli i 4 o 5 grans d’all. No han de quedar cuites del tot, només una mica rossejades
  • Untem una safata de forn amb una mica de llard de porc; hi posem les gambes salpebrades, trossets de llimona, una fulla de llorer i un raig d’oli de fregir les gambes. Es cobreix de cava o s’hi afegeix una mica de sal
  • Es cou al forn a 180º durant 10 minuts o un quart, fins que redueix el cava

 

Autores: Ester Roig i Mariona Vila, Ed. La Mansarda.

Les receptes del Racó del Calamà

Participar al Racó del Calamà