Una altra recepta per llepar-se els dits al Racó del Calamà!
Extreta de “La cuina dels Pescadors de Sant Pol. De la barca i de casa”, recopilació d’Ester Roig i Mariona Vila, Ed. La Mansarda, amb permís de les autores i de l’editor.
Moltes gràcies Ester, Mariona i La Mansarda per la vostra contribució a la preservació del patrimoni culinari de Sant Pol i per permetre’ns difondre aquesta feina!
Ingredients
- Gamba fresca grossa d’Arenys (12 per persona)
- 4 o 5 grans d’all
- Llard de porc
- Oli
- Sal Pebre
- Llimona
- 1 fulla de llorer
- Cava semi sec
Com ho fem
- Es passen les gambes per la paella amb una mica d’oli i 4 o 5 grans d’all. No han de quedar cuites del tot, només una mica rossejades
- Untem una safata de forn amb una mica de llard de porc; hi posem les gambes salpebrades, trossets de llimona, una fulla de llorer i un raig d’oli de fregir les gambes. Es cobreix de cava o s’hi afegeix una mica de sal
- Es cou al forn a 180º durant 10 minuts o un quart, fins que redueix el cava
Autores: Ester Roig i Mariona Vila, Ed. La Mansarda.
Deixa un comentari